Csináld magad Csocsó!

2016. máj. 29.
(0 szavazat)
Szerző:  Odry
Csináld magad Csocsó!
Hogyan passzoljuk le apának egy kicsit a gyereket a foci EB alatt? Cukimamik! A válasz nagyon egyszerű, hát focival. Igazából két legyet üthetsz egy csapásra. Az első rész rád és csemetédre vár, aztán pedig indulhat a vidám móka apukával. Te pedig betöltheted a bíró szerepét, vagy engedélyezhetsz magadnak egy kis kávé szünetet.

{adselite}


Csináld magad csocsó

csocso_asztal

Amikre szükséged lesz:

- egy cipős doboz/ pelenkás doboz
- 4 db erős hurkapálcika
- 10 db csipesz
- legalább 3 színű festék
- 1 db pingpong labda

Készíts otthon csocsó "asztalt":

A cipős doboz két végére rajzold be a kapuk-, a két oldalára pedig egyenlő távolságokba jelöld ki a hurkapálcikák helyét. A kapu szerencsés, ha kicsit magasabb, mint a pingping labda így az gondtalanul átfér rajta, és nem kérdéses hogy a gól érvényes-e.

Ezután egy kés vagy olló segítségével vágd ki a kapukat, és lyukaszd ki a hurkapálcikák helyét. Vigyázz a hurkapálcikának ne csinálj nagy lyukat, jobb, ha egy kicsit szorul!

csocso_asztal_hazilag

Amikor ezzel végeztél jöhet a gyerek, és a festegetés, illetve a totális felfordulás a lakásban. Most hogy beköszöntött a jó idő, lehet jobban jársz ha ezt a műveletet már a kertben vagy az erkélyen csináljátok.

A legjobb, ha van otthon 10 hagyományos fa csipeszed. 5-5 db-ot fessetek le egyforma színűre, ez lesz a két csapat. Az egyik csapat lehet a gyerkőc kedvenc színe, a másik pedig az apukáé. (ha nincsen, nem kell boltba szaladnod, a színes csipeszek közül válasszatok ki 5-5 egyforma színűt, az is jó lesz) A hurkapálcikákat is fessétek le a csapatok színeire.

Száradás után, a pálcikákat felváltva tegyétek be a dobozba, majd csíptessétek rájuk a csipeszeket. 2-3- 3-2 felállásban.

Kész is a csocsó asztal házilag!

Te pedig gondolom menő bíró szeretnél lenni, szerezz be magadnak egy sípot.

csocso

TIPP1: Ha nagyobb pályát csináltok, akár kapusotok is lehet. Ez persze plusz hurkapálcikát és csipeszt jelent.

TIPP2: Hobbi boltokban már tudtok olyan festék tollakat venni, ami tökéletesen megfelel erre a projectre, így talán nem kell a gyereket újra fürdetni, és fél napot takarítani.

forrás: ourdailyideas.com


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram