DIY - Húsvéti tojás variációk gyerekekkel

2016. március 13.
(2 szavazat)
Szerző:  vajaskalács
DIY - Húsvéti tojás variációk gyerekekkel
A tojásfestés jó móka... gondoltam, amíg a 2,5 éves lányom kezébe nem adtam a festéket, a kifújt és a keményre főtt tojást. A hajától kezdve mindene tiszta tempera lett, a tojások meg hullottak a földre, törtek össze a kezében. Már második éve hagytunk fel az igazi tojás festésével. Helyette, épp olyan kreatívan, de sokkal viccesebben készítünk hímes tojásokat. Mutatok pár ilyen ötletet, melyekkel valóban jó móka lesz a húsvéti készülődés.

{adselite}

Húsvéti tojás - másként

Az előkészületek egyszerűek, és nem tartanak sokáig. Színes papíról vágjunk ki vékony csíkokat, ezeket fogja a gyermekünk szorosan egymás alá ragasztani. A végén pedig a negatív tojás sablont ráragasztva szép íves húsvéti tojást kapunk.

husveti_tojas

Húsvéti tojásfestés

Ezt a legkisebbek is imádni fogják. Ha nincs kéznél kis pamacs/pom pom, akkor egyszerűen vágjuk szét kis darabokra egy mosogatószivacsot. A csipesz is elhagyható, de ebben az esetben készüljünk váltóruhával, lavor vízzel és szappan hegyekkel. Egyszerűen csak rajzoljunk egy nagy tojást, és hagyjuk, hogy gyermekünk kifejezze a színek és forma-variációk iránti rajongását.

husveti_keszulodesHúsvéti tojás - nyomda

A kiaknázhatatlan krumpli nyomda húsvétkor is jó szolgálatot tehet. Félbevágunk egy ovális alakú burgonyát, majd belevájunk 2-3 görbe/cikk-zakk vonalat, kifestjük, és mehet a lapra a sok hímes tojás.husveti_tojas

Hímes tojás gombokkal

Ezt a picit nagyobbak fogják igazán élvezni, hisz itt szorosan kell követni a rajzolt tojás vonalát. Remek fejlesztőjáték is egyben - válogasd színek szerint a gombokat. Érdemes stiftes ragasztót használni, hogy ne folyon szét a lapon a ragasztó. Képkeretbe téve csodaszép lakásdekoráció, vagy épp ajándék lehet.

husveti_tojas_gyerek

A fentiek akár kombinálhatóak egymással, vagy egyéb technikákkal is. Amit mindig tartsunk szem előtt, hogy a feladat ösztönző legyen, de ne haladja meg a gyermek képességeit. Cél az, hogy vidám húsvéti készülődés részesei legyünk. husvet

 forrás:3e601316a3b09bdfec5049aeb00b5cc0-gdprlock


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram