Csináld magad: hógömb

2015. december 13.
(0 szavazat)
Szerző:  vajaskalács
Csináld magad: hógömb
Mindjárt itt a karácsony, és van, akinek még nem találtál megfelelő ajándékot? Mutatunk egy szuper ötletet, amivel szinte bárkit kellemes meglepetésben részesíthetsz. A házi Hógömb szuperül személyre szabható, elkészítése nem igényel sok időt és lényegében 1-2 dolgot kell csupán hozzá beszerezni, a többit otthon, a háztartásodban is megtalálod.

{adselite}

 

csináld magad hógömb

Hozzávalók: 
- Víz
- Glicerin - gyógyszertárban kapható
- Befőttes üveg
- Figura - ez kerül a hógömbbe
- Flitter, glitter, csillámpor
- Hurkapálcika/ecset/vékony fakanál/kanál
- Vízálló ragasztó - pillanatragasztó, vagy hobbi boltokban kapható két bázisú ragasztó
- Szalag, spárga, körömlakk... - ezzel fogod az üveg kupakját széppé tenni


csináld magad hógömb

Elkészítés:


Először is mosd el alaposan az üveget - a címkét áztasd le, a ragasztó maradékot pedig egyszerűen töröld le körömlakklemosóval.

Miután kiválasztottad a megfelelő figurát- ez lehet akár egy karácsonyfa dísz is - nincs más dolgod, mint beleragasztani az üveg tetejébe. Ezután töltsd meg az üveget vízzel - időnként ráteheted a tetejét a figurával együtt, hogy ellenőrizd, nem folyik-e ki belőle. Figyelem! Fontos, hogy egy kevés levegő maradjon majd benne. Önts bele a glicerinből is - víz-glicerin arány: kb. 1/5.
Elérkeztél a legizgalmasabb részhez, a flitter/glitter/csillámpor beleszórásához. Ne ess túlzásba, mert a végén nem is fog látszódni a figura benne. Mikor a víz-glicerin tetejére ráhintetted, lassan, finom mozdulatokkal keverd el benne egy kanál véggel, vagy hurkapálcikával.
Most csavard rá a tetejét, és próbáld ki. Ha elégedett vagy a végeredménnyel, akkor gratulálok, el is készültél vele! - ha biztosra akarsz menni, akkor ragaszd rá a tetőt, nehogy kilazuljon.
Ha úgy érzed, a végén az üveg tetejét kifestheted, vagy körbetekerheted egy szép szalaggal.

csináld magad hógömb

Tá-dám, itt a végeredmény!

Forrás: www.ideastand.com

Ide kattintva nézd meg a többi hógömböt is!
 


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram