DIY - Egyedi gyertyák egyszerűen és gyorsan!

2014. december 11.
(1 szavazat)
Szerző:  vajaskalács
DIY - Egyedi gyertyák egyszerűen és gyorsan!
Komolyan 12 nap és itt a karácsony, de még mindig van, akinek nem sikerült beszerezned meglepetést? Nekem bizony van. Elkezdtem hát kutakodni a DIY – csináld magad – tippek között, és szuper ajándék ötletre bukkantam, mellyel bármelyik barátodat, családtagodat, de akár még munkatársadat is meglepheted. Egyszerű, gyors, költséghatékony.

Nézzük meg lépésről lépésre, hogyan is készülnek a mintás gyertyák!

Amire szükséged lesz:

- Fehér tömb gyertya

- Fehér papír zsebkendő - ez esetben filctoll is

  VAGY

- Színes/mintás szalvéta

- Olló

- Zsírpapír

- Hajszárító/hőlégfúvó

- Esetleg cellux, rajzpapír


gyertya készítés 

Folyamat:

1.lépés: Amennyiben papírzsebkendővel dolgozunk, úgy kezdődhet is a rajzolás, feliratkészítés. Ha a mintás szalvétát választjuk, úgy vágjunk ki belőle tetszőleges részt (célszerű, ha nem olyan széles, mint a gyertya, hogy szépen rá tudjuk majd dolgozni a felületére). Ezután mind a zsebkendővel, mind a szalvétával ugyanúgy fogunk eljárni.

2.lépés: A zsebkendő/ szalvéta legfelső rétegét válasszuk le (vigyázat, nagyon vékony, könnyen szakad!), majd simítsuk a gyertyára úgy, ahogy később a mintát/ feliratot látni szeretnénk. 

3.lépés: A zsírpapírt tekerjük köré ügyelve arra, hogy mind a mintás rész, mind a zsírpapír feszes legyen.

4.Kezdődhet a hajszárítózás/ hőlégfúvózás. Próbáljunk a minta minden oldalán eleget elidőzni. Amennyiben túl melegnek érezzük, viseljünk például edényfogó kesztyűt. Amikor átkerült a minta, megváltozik a zsírpapír alatt a színe.

5.Óvatosan, lassan húzzuk le a zsírpapírt, és kész is a tökéletesen egyedi, mindazonáltal hasznos ajándék!

gyertya készítés

 

TIPP 1: Amennyiben nincs kéznél zsírpapír és hajszárító, úgy használhatunk vasalót is. Fontos, hogy ne legyen túl forró, de elég meleg legyen ahhoz, hogy valamennyire megolvassza a viaszt. Ebben az esetben óvatosan simítsuk bele a gyertyára helyezett papírzsebkendőt/ szalvétát. A végén, a még meleg vasaló talpát alaposan töröljük át, hogy ne maradjon rajta viasz!

TIPP 2: A papírzsebkendőre legegyszerűbben úgy tudsz rajzolni, ha előtte odacelluxozod egy rajzlapra, majd kivágod.

 

Jó munkálkodást!

 

Forrás: www.pinterest


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram