DIY babaköszöntő ajándék- Pelenkatorta

2021. február 25.
(0 szavazat)
Szerző:  Cukimamik Team
DIY babaköszöntő ajándék- Pelenkatorta
Kép: https://www.thecraftpatchblog.com/
Az egyik legkedveltebb babaköszöntő ajándékom egy pelenkatorta volt, amit a barátnőmtől kaptam. Nincs az a mennyiség pelenkából, amire egy csecsemőnek szüksége lehet.:) Bejegyzésemben inspiráló pelenkatortákat hoztam Nektek, mely tökéletes ajándék, ha babalátogatóba készültök.

A pelenkatorta nagyon sok tekercselt vagy hajtogatott pelenkából áll, amelyek úgy mutatnak, mint egy szép, díszes torta. Kedvenc ajándékaim között szerepelnek a pelenkatorták, mert elkészítésük és díszítésük igazi alkotómunka, melyben fantáziád szabadon szárnyalhat, arról nem is beszélve, hogy praktikus ajándék.

Kép:http://baudemenino.com.br/

 

Hogy állítsunk össze egy pelekatortát?

A pelenkatorta készítésnél az első javaslatom az, hogy nagyobb méretű pelenkát szerezz be. A pelenka választásnál érdemes 2-es vagy 3-as méretet választani, az egyes nem biztos, hogy még jó lesz, mire babalátogatóba érünk.  Itt persze az is egy érdekes kérdés, hogy mennyi idős kisbabát illik meglátogatni, mindenképpen érdemes megvárni, amíg az újdonsült szülők jeleznek, hogy most már megfelelő nekik. 

Kép: 3e601316a3b09bdfec5049aeb00b5cc0-gdprlock

Amit érdemes megfontolni magadban, hogy sima fehér pelenkát szeretnél, vagy színes, cuki mintával díszített pelenkákból készíted el a kompozíciót. Nagyon aranyos, mintás pelenkákat lehet találni, melyből egy díszes tortát varázsolhatsz. 

A pelenkatorta felépítéséhez először is egy kemény és stabíl alapra lesz szükséged. Számolj azzal, hogy a pelenkatortát szállítani is fogod, szóval, így biztos alapokon kell lennie.

Erre a célra alkalmas egy kemény karton, fém kör alakú tálca, vagy kerek műanyag tálca.

A pelenkatorta készítéséhez szükséges pelenka darabszáma attól függ, hogy mekkorára szeretnéd készíteni, és hány elemetesre tervezed. 

Amire szükséged lesz, hogy az alap pelenkatortát elkészítsd:

- 40-50 db pelenka

- tortaalap

- szalagok

- Papírtörlő középre, ami köré felépíted a pelenkatortát

- Szalagok

- Virágdíszek

Kép: http://baudemenino.com.br/

Apróságok, amikkel fel lehet dobni egy ilyen tortát:

  • cumi
  • popsikrém
  • csörgő, rágóka
  • babanapló
  • rugdalózó, body, kiscipő

Kép: 3e601316a3b09bdfec5049aeb00b5cc0-gdprlock

Összeállítani is elég egyszerű. Egymást fedve körbe rendezzük a pelenkákat. Köré helyezünk egy szalagot és meghúzzuk, összekötjük. Persze akár úgy is lehet, hogy egyesével összekötözzük a pelenkákat, és azt rendezzük kör alakba és úgy kötjük össze a végén őket tortaformába. Én csináltam már így is, úgy is. Ez a pelenkától is függ, hogy mennyire egyszerű vele dolgozni.

Kép:https://www.thecraftpatchblog.com/


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram