Három mesés adventi naptár, amit Te is könnyedén elkészíthetsz – DIY ötlet

2020. november 23.
(0 szavazat)
Szerző:  Reni
Három mesés adventi naptár, amit Te is könnyedén elkészíthetsz – DIY ötlet
A gyermekek számára a december elengedhetetlen része az édességeket, apró meglepetéseket rejtő adventi naptár. Szülőként két választásod van: veszel egyet vagy magad készítesz. Mi ez utóbbira hoztunk neked szuper ötleteket.

Az ünnepi szezon kézzelfogható kezdetét jelzi az adventi kalendárium, ami 24 apró kincsével segít a kicsiknek visszaszámolni az egyik kedvenc ünnepükig, a karácsonyig. A kézzel készített ajándékok mindig sokkal többet adnak, mint egy boltban vásárolt, hiszen személyesek és bennük van a ráfordított idő, odafigyelés és szeretet, ami egyfajta plusz fűszerként szolgál.

Most olyan adventi naptár ötleteket hoztunk, amikhez nem kell különösebb kézügyesség, se hetek rákészülése, ráadásul egy este alatt el lehet őket készíteni. Tehát még semmiről se késtél le.

{adselite}

Azt, hogy gyermeked minek örülne, csak Te tudhatod. Érdemes azonban nem hatalmas ajándékokat belerejteni, hiszen az adventi naptár egyfajta visszaszámlálás, figyelmesség. Ne arra tanítsd gyermekedet, hogy a meglepetés ára számít, helyette inkább a személyességre törekedj.  Édesség, színező, pici játék, az olvasni tudó csemeték számára kedves üzenetek, akár kirakós darabkák egyenként elrejtve… tehát nem kell – főként, ha több gyerkőc is van a családban –, hogy anyagi csődbe verd magad, hiszen nem ez az adventi időszak lényege, hanem a közös ünnepvárás.

Íme, három szuper DIY adventi kalendárium ötlet

Ágon lógó apró kincsek

Ehhez nem kell más, csupán egy friss örökzöldág, erre kell rákötnöd 24 db meglepetés-csomagot. Ennél a típusnál fontos, hogy bár minden napra másmilyen formájú, méretű doboz, zacskó kerül az adventi naptárra, a stílusuk legyen megegyező, hogy az egységessége révén esztétikai szerephez is jusson a lakásban.

Minimalista dobozokba zárt advent

 

A letisztult szín- és formavilág ne tévesszen meg, a gyerekek imádni fogják, ha emellett döntesz. A kis fenyőfákat akár el is hagyhatod, és falra sem kell tenni őket, elég ha polcra vagy asztalra teszed az adventi meglepetéseket rejtő dobozkákat. Remekül mutat egy modern, minimalista otthonban, de jó választás lehet egy pezsgő gyerekszobába is.

Zoknikba rejtett karácsonyvárás

Bár az eredeti változatban a zoknik filcből készültek, a mi ötletünk az, hogy az újrahasznosítás jegyében inkább a pár nélkül maradt vagy kinőtt gyerek zoknikat használd fel. Felfűzheted őket egymás mellé is, de pár vékony léc, és némi erős fonál segítségével te is elkészítheted a „polcos” tartót.

 

Kép: pexels. com

Ötletek forrása: első, második, harmadik

 


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram