10 könnyen elkészíthető farsangi jelmez gyerekeknek

2019. február 13.
(2 szavazat)
Szerző:  Tarsoly-Kovács Anikó
10 könnyen elkészíthető farsangi jelmez gyerekeknek
Kép: Pinterest
Tombol a farsangi időszak. Ínycsiklandozó lekváros fánkok képei repkednek az éterben, neked viszont eszed ágában sincs fánkozni, mert elfelejtetted a gyerek jelmezét? Esetleg nincs ötleted vagy sok időd? Vásárolni nem szeretnél vagy már az üzletekben sem találtál megfelelőt? Ne aggódj, hoztunk 10 olyan jelmezt, amelyet gyorsan összedobhatsz otthon.

A legtöbb darabhoz a közeli kreatív boltba biztosan megkapod a kellékeket, mint például egy szőlőfürthöz is. Az alap egy sötét nadrág és póló. Zöld vagy lila lufi és zöld színű papír, amelyekből leveleket tudsz készíteni.

Kép:pinterest

                                  
Mickey egér is egyszerűen lehet a gyerkőc. Ehhez nem lesz másra szükséged, mint egy fekete harisnyára és felsőre, egy piros nadrágra és fekete kartonból kivágott fülecskékre, amiket egy vékony hajpántra tudsz a legjobban felrögzíteni. A fehér kesztyűvel pedig tökéletessé varázsolhatod Walt Disney egyik közkedvelt mesefigurájának apró mását. 

Kép:pinterest

A következő kosztüm sem lesz bonyolultabb az előző kettőnél. Szinte mindenkinek a fürdőszobájában megtalálható 1-2 csomag vattapamacs. Ezt a sokrétűen felhasználható anyagot többek között sminkelés során, ruhavarrásnál válltöméseknél, kötszereknél is alkalmazzák, de nekünk most egy bárány jelmez elkészítésében lesz nagy segítségünkre. A megvalósítása roppant egyszerű. Egy fehér trikóra felragasztod a vattapamacsokat. Egy sapkával ugyanígy jársz el, amire pluszba bárányfüleket is készítesz papírból, mint ahogy a lenti képen is láthatod. Voilà, egy kis bari lépeget a lakásban, csak a farkasok közé ne engedd!  

Kép:pinterest

                                  
Ha a gyermeked szeret társasjátékozni, egy dobókocka is jó ötlet lehet. Ehhez egy nagyobb kartondoboz fog kelleni, amelyet lefestesz feketére a kivágod úgy, hogy fel tudja venni a gyerkőc. Fehér lapokból nagy pöttyöket vágsz ki majd ráragasztod a kockára. Ha egyest vagy hatost dobtál most nem maradsz ki egy körből sem. 

Kép:pinterest

 
Ha süt a nap még a kedvünk is jobb lesz, szoktuk mondani. Sárga papírból, filctollak segítségével nemcsak a farsangolók arcára csalhatsz mosolyt, de a csemetéd is boldogan vonul majd fel a társaival ebben a napocskás öltözékben.

Kép forrása: www.3e601316a3b09bdfec5049aeb00b5cc0-gdprlock

                                 
A fenti ötlet átváltoztatásával akár nyiladozó, illatos kis virágnak vagy ízletes epernek is beöltöztetheted az apróságodat.

  
Kép:pinterest

A fiús édesanyáknak is kedvezve egy denevérember jelmez lesz a következő. Nincs is másra szükséged, csak egy fekete anyagra a szárnyhoz, melyet a képen látható módon el tudsz készíteni, és papírra az álarchoz.   

 

{adselite}

Kép:Pinterest

            

Személyes kedvencem a következő öltözet. Biztos vagyok benne, hogy a legtöbb kisfiú szekrényében lapul egy kockás ing. A szakállat bőrbarát, könnyen lemosható arcfestékkel is fel lehet rajzolni és a baltához szintén jó választás lehet egy szürke kartonpapír. Vigyázat, dől a fa!

Kép: pinterest


Azoknak a gyermekeknek hoztuk a következő ötletet, akik már kiismerik magukat az emoji és smile világban. A kartonpapír és az ecsetek, festékek itt is nagyon jó szolgálatot tesznek. 

Kép:Pinterest

Lehetőségeink száma végtelen a farsangi jelmezek terén, csak az időnk és képzeletünk szab határt. Egy kis kreativitással, meg persze papírral, ollóval, ragasztóval könnyen vehetjük idén ezt az akadályt is, hogy a lehető legnagyobb örömöt szerezhessük a gyerekeknek.Most pedig, miután készen van a gyerek ruhája készülhetnek a farsangi fánkok! 


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram