Nyomtatás

Csináld magad készségfejlesztő matatófal kisgyerekeknek

2017. július 17.
(7 szavazat)
Szerző:  Cukimamik Team
Csináld magad készségfejlesztő matatófal kisgyerekeknek
Igen, ez valami szuper dolog! A Hellodiy oldalán találtuk ezt a szuper készségfejlesztő táblát. Amellett, hogy leköti a gyerekünket, nagy mértékben fejleszti.

A kisgyerekek szeretik a különböző zárakat nyitogatni, gombokat nyomogatni. Hát szerezzünk nekik örömet és készítsünk saját kezűleg egy olyan készségfejlesztő táblát vagy más szóval matatófalat, amelyen minden megtalálható, amivel örömmel eljátszik a csemeténket, de mégis biztonságos.

1. lépés:

A matatófal elkészítéséhez elsősorban ki kell választani az alapot, ez lehet egy közepes méretű furnérlap, vagy műanyag lap, vagy egy laminált tábla. A lényeg, hogy sima legyen a felülete, ne karcoljon, kaparjon.
A következő lépés lesz begyűjteni azokat a tárgyakat, amik felkerülnek a táblára. Minden háztartásban akad olyan használaton kívüli tárgy, ami még funkcionálisan működik, viszont már nincs rá szükség. Például egy lecserélt villanykapcsoló vagy kilincs. Ha mégsem akad ilyesmi, akkor bármilyen barkácsboltban, varró kellékek boltban olcsón beszerezhetők. Még jobb, ha különböző anyagból válogatjuk össze ezeket a tárgyakat: textil, fém, műanyag, gumi.

Mi kerüljön a táblára:
• ajtó láncok, horgok, hurkok,
• csavarok, kilincsek, zárak, horgok és pici méretű lakat, kerékpár zár;
• zseblámpa, elemmel működő kis lámpa;
• kapcsolók és nyomógombok;
• mindenféle retesz; henger alakú tárgyak,
• elemmel működő ajtócsengő;
• régi tárcsás telefon; régi távirányító, nyomógombos telefon;
• cipőfűző, cipzár, tépőzár és gombok;
• egy rossz óra számlapja;
• különböző kerekek, bútorkerék.

A fenti lista csak egy példa, hogy miket lehet felhasználni a matatófal készítéséhez, természetesen ez bővíthető minden olyan, a háztartásban már feleslegessé vált tárggyal, ami lefoglalhatja a gyereket. Nagyon fontos, hogy a táblára felkerülő tárgyak biztonságosak legyenek, ne tudjon kárt okozni magának vele a gyerek, ne legyen éles a széle vagy hegyes a sarka.
És végül, miután megvan a tábla és a rá kerülő tárgyak, már csak biztonságosan fel kell azokat rögzíteni a táblára csavarokkal. Gondosan vizsgáljuk át a matatófal hátsó oldalát is, ha van olyan csavar, szög ami kiáll a táblából, azt le kell vágni, csiszolni, hogy meg ne sértse a gyerek kezét játszás közben.

{adselite}

 

 2.

3. 

4. 

5. 

6. 

https://www.hellodiy.hu/projekt/ujrahasznositas/51/matatofal-keszitese-sajat-kezuleg

Amennyiben nem szeretnél babrálni a matatófal elkészítésével, az okosjatek webáruházban megvásárolható! ;)