Kell egy hely.... építsünk kuckót, bunkert a hideg napokra!

2016. szeptember 23.
(1 szavazat)
Szerző:  Cukimamik Team
Kell egy hely.... építsünk kuckót, bunkert a hideg napokra!
Hivatalosan is megérkezett az ősz. Előkerülnek az esőkabátok és a gumicsizmák, esős, hideg napokon lekerülnek a polcokról a benti játékok - és eljött a bunkerépítés ideje is!

 .... nem kell nagy ház kicsi is jó nekünk. 

Minden gyereknek kell egy kuckó, egy biztonságos, meleg fészek, ahová bekuporodhat egy könyvvel vagy a kedvenc játékaival. Hogy ez a kuckó milyen, annak csak a fantáziánk szabhat határt, a gyerekek már egy két takaróból összedobált bunkerben is nagyszerűen fel tudják építeni a saját kis mesevilágukat. 

Mi most egy hatalmas galériával próbálunk nektek inspiráló ötleteket adni, az egészen pici lakásoktól a hatalmas terekkel rendelkező nappalikig. Reméljük, mindannyian megtaláljátok az elképzeléseiteknek megfelelő meghitt kis kuckót, amelynek melegében könnyebben átvészelhetőek a szeles, saras, barátságtalan napok. 


Kezdjük a legkisebbekkel. Egy kisbabának, akit épp a kúszás - mászás, totyogás, popsira esés és pakolás köt le leginkább, viszonylag egyszerű bunkert építeni: egy nagyobb doboz, egy magasabb asztalka - és kész is! Fogj egy nagy kendőt, vagy lepedőt, kösd át az asztal alatt és már mászhat is bele a csemete. Ha van egy nagyobb papírdobozod, egy ollód és némi festéked, már neki is láthattok a kisházikó építésének és dekorálásának.

{adselite}

Ha a gyerek egy kicsit már nagyobbacska, akkor a szükséges tér is nagyobb. Ez persze nem áll mindenkinek rendelkezésére, többnyire inkább helyhiánnyal küzdünk, de lemondani a kuckózásról ilyenkor sem kell: ürítsünk ki egy sarkot, egy matraccal, egy kis polccal és ötletes világítással nagyon hangulatos és barátságos kis zugot alakíthatunk ki. 

Ugyan ez a helyzet az ággyal is. Ha nincs hely a különálló bunkerhez, nyugodtan építsük be az ágyat: egy baldachin, egy függöny, esetleg pár jól elhelyezett deszka teljesen átalakítja az ágyát, mesevilágot varázsolva az álmaiból.

Ha egy kicsit nagyobb hellyel rendelkezünk, akkor lehet nagyobb lélegzetvételű projektekbe fogni. Például sátrat építeni a szobában. Egy tipi elkészítéshez csak pár léc, némi anyag és madzag szükséges, akár együtt is elkészíthetitek, a bevonásra használt vásznat - lepedőt is dekoráljátok együtt, a saját ízlésetek szerint. És melyik gyerek ne szeretne egy indián sátorban lakni? 

Nagy belmagasságú a lakás, de kicsi az alapterület? Hát emeld fel a gyereket! Ez persze már nem egy 2 perc alatt, takaróból összerakható dolog, de egy magasan, csak létrával elérhető falfülke, amiről mindent belátni és belépni csak engedéllyel lehet, ahol a világ urának érezheti magát a gyerek... az valami csoda. 

A gardróbszerkrényt, sőt, egy sima, kétajtós szekrényt is nyugodtan beépíthetitek, ha van hová pakolni. Ide már egész sok cuccot be lehet pakolni, akár egy kis szék és egy pici asztal is beférhet. De ha csak telerakod matracokkal és felakasztod a karácsonyi izzókat, már készen is áll, hogy birtokba vegye a gyerek.

Többszintes lakásban a lépcsőforduló és a lépcső alatti gardrób lehet jó választás. Oké, Harry Potternek nem ez volt a vágya, de te kialakíthatsz egy barátságos, cuki kuckót belőle, ahová örömmel telepedik be alkalomadtán. 

És a végére eljutottunk a nagy alapterületű lakásig, házig, ahol a szűk terek nem korlátoznak minket. Ha ide beszabadul egy kreatív apuka, vagy anyuka, csoda dolgokat lehet művelni, nekem a kedvencem, a ház a házban kuckó. Ehhez azért már elkel némi szaktudás, fűrész, kalapács, de ez is megoldható viszonylag kis költségvetésből, a faanyagon kívül csak a festék és határtalan fantázia szükséges hozzá. Lehet kicsi, lehet nagy, lehet magasan, vagy a földön, minden gyerek elvarázsolható, ha felépítjük a saját kis birodalmát a lakáson belül. 

forrás: Pinterest

50 inspiráló gyerekszoba bunker

02
03
04
05
07
08
09
10
01
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram