Ajándék ötletek: Négy éveseknek

Pin It

A 4 éves már az önállóság bajnokának mondható.  Fűzögetés, gombolás, cipőfűzés, cipzározás, csatolás minden mennyiségben. Ezeket remek megoldásokkal lehet játékosan gyakoroltatni vele. Az apróbb szortírozós játékok, az árnyék kontúros játékok is biztosan sikert aratnak. A karikadobálós, célbadobós, és labdajátékok szintén befutók. A látás fejlődése mérföldkőhöz ér, már egészen apró részleteket is kiszúr. Jöhetnek a több darabos kirakók, mozaik kirakók. A tárgyismeretben megvannak az alapok, de érdemes megerősíteni bennük a fogalmakat, tulajdonságokat például egy ellentétpáros játékkal, vagy egy két karú mérleggel. Hamarosan elboldogul a nehezebben érthető fogalmakkal is, mint pl idő, napszak, sebesség. Újra beleveti magát az ok-okozati összefüggések megértésébe, lassan kaphat saját enciklopédiát is. A mozgásigénye félelmetes méreteket ölt. Jó megoldás lehet neki egy trambulin beszerzése.

Elérkezik az idő, hogy ténylegesen a közösség felé fordul, és társaival is nagyon jól érzi magát. Ők is bőséges játéktevékenységet hoznak az életébe.

A társasjátékok világa is utat enged számukra, hiszen az egyszerű lépegetős szabályjátékokat már élvezettel játszák. A mesék terén még mindig maradjunk az egyszerűeknél. Ismerős helyzetekkel, ismétlődő részekkel, emberi tulajdonsággal felruházott, szerethető figurákkal. Az óvodai stressz legyűrésére megpróbálhatjuk a relaxációs mesekönyveket is bevetni.

Ajándék ötletek, játékok 4 éveseknek

Babaruhák és kiegészítők Fejlesztő játékok Bábok
Kifestők Tudományos játékok Kerti szerszám
Főző készlet Figurák, plüssök Hajkiegészítők
Jelmezek Memóriajáték Társasjáték
Ovistáskák Kisautók, vonatok Mesekönyvek

 Tanyabanya társasjáték a Habától

tanyabanda társasjáték

Egy társasjátékot hoztunk Nektek ajánlókban a Habától, melyet 2019-ben az év gyermekjátékára jelöltek. Az állatok Fridi tanyáján felfedező útra indultak, de a kíváncsiságuk miatt nem veszik észre, hogy milyen messze csatangoltak. Szerencsére Fridi gazda tudja, hogyan csalogassa vissza őket, de segítségre van szüksége: Lili kutyára és rátok. A játék célja, hogy megakadályozzátok az állatkák elkóborlását a gazdaságból és visszatereljétek őket.

 D.D Step világító talpú cipő- Ahol a minőség és a játékosság találkozik

Jöhet a rossz idő, az eső, a szél...egy világító talpú cipőben kimenni a hűvös, őszi időben sem lesz gond.;) Na és persze melyik gyermek ne szeretne egy világító cipőben szaladgálni? A D.D Step cipők pedig nem utolsósorban nagyon jó minőségűek, strappabíróak, ezért is ajánljuk jó szívvel a levendulagyerekcipo weboldaláról választott magasszárú őszi lábbelit.


Pin It


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram