Értékelés:
(1 szavazat)

Kreatív strandjátékok gyerekeknek

Készültök már a nyárra? A baráti társasággal már megszerveztétek a nyaralást? Ha már csak az utolsó simítások hiányoznak, szórakoztató vízparti játékötleteinkből vigyetek magatokkal egy adagot, hogy a gyerekek véletlenül se unják el magukat.:)A szervezett játékokat élvezik, ahol feladatok várnak rájuk, úszhatnak, kúszhatnak, lemerülhetnek...miközben Mi hátradőlhetünk napozni egy kicsit.;)

 

Íme, 6 szuper játék, ami a vízparton feldobja a hangulatot:

1. Lubickoló halak harca

Alkossunk 2 csapatot:  kis halak és cápák. A csapatok megválasztják a csapatkapitányokat. Egymástól 4-5 méterre megállnak kb. csípő magasságú vízben, majd megfogják egymás kezét. Most kezdődhet a játék! A kezdő csapat királya kihirdeti, hogy elküldi vadászni első halacskáját. ("Elküldöm vadászni Mónit!") Ekkor a vadászó hal (Móni), lubickolva, kezével evezve, futva megpróbálja átszakítani a cápák láncát. Ha sikeresen átszakította, akkor a zsákmányát magával viszi, és a cápa a halacskák oldalán fog harcolni. Ha nem volt elég ügyes, akkor erősíti a cápák csapatát. Az a csapat nyer, aki bekebelezte a másikat.

2. Vízi hullámvasút

Játék levezénylése: Ki szeret hullámvasútazni? Ma egy különleges utazásban lesz részetek. Üljetek le egymás mögé terpeszülésben! Fogjátok meg az előttetek lévő vállát! Ha mindenki beszállt, akkor indítsuk be a szerkezetet!- előre és hátra dőlnek a gyerekek, először lassan, majd egyre gyorsabban. - Amikor már úgy látjuk, hogy nagyon belejöttek a mozgásba, kiáltunk egy nagyot: "Vigyázz, most jobbra kanyarodik!" - ekkor jobbra dőlnek, és a jobb kezükkel csapkodhatják a vizet. "Vigyázz, most balra!" Ezután újabb lendületet vesz a vasút (előre-hátra). A játéknak akkor van vége, amikor a gyerekek ki akarnak szállni a vagonokból.:)

3. Részeges pingvin tánca

A gyerekek egy kört alkotnak, hasig érő vízben. Választanak egy pajtást, aki a beáll a kör közepére, ő lesz a pingvin.  A pingvin kicsit sokat ivott a vízben talált palackból. Annyira jól érzi magát, hogy észre sem veszi, hogy egy fókával szeretne táncra perdülni. Még dalra is fakad: "Jobbra dől, balra dől, pingvin-pingvin táncoljál." Mereven, mint egy bot előre dől, jobbra és hátra. A fókáknak nem kell részeg pingvin, ezért próbálják ellökni maguktól, átdobják egy másik játékosnak. A pingvin egy tapottat sem lép onnan, ahol áll. A játék addig tart, amíg a a részeg pingvin a fókát magával húzza a vízbe. A fóka és a pingvin helyet cserél, és folytatódhat a játék!

4. Kapd el az árnyékom!

Igazi vicces, és szórakoztató játék:)

Először is kijelölünk egy játékterületet. Ezután kiszámoljuk, hogy ki lesz a fogó. A sima fogócskától annyiban különbözik a játék, hogy nem érintéssel fogjuk el az áldozatot,hanem az árnyékába lépéssel. A többi játékosnak arra is figyelni kell, hogy valóban belépett-e a fogó az áldozat árnyékába. :)

5. Kőlábak

Gyorsasági és ügyességi játék. Ki tudja kirakni a talpát kövekből? Indulhat a kővadászat! Minél több, és a lábukhoz hasonlatos követ keressenek, majd rakja ki mindenki lábnyomát. Ki lesz a leggyorsabb?

6. Színes kavicsok

Kellékek: festék, díszítő elemek

A gyerekeseket könnyen fel lehet ismerni a strand bejáratánál. A sok a cókmók közül ki sem látszik az ember: kis táska, nagy táska, 2 féle úszógumi, piknik kosár.....:) Egy temperát még tegyél a csomag közé, hiszen ehhez a játékhoz szükség lesz rá. Ha már úgyis annyi mindent cipelsz, akkor ez már nem oszt, nem szoroz. Általában nehézséget okoz a strandon, hogy a gyerkőcöket kis időre árnyékba csalogassuk, és lekössük őket. Ezzel a játékkal biztos le tudod kötni csemetédet a fa alatt. Szedjetek minél több kavicsot, melyből kiválaszthatjátok együtt a legszebbeket. Jöhet a kavicsfesték!

 

Jó pihenést, és élményekben gazdag nyaralást kívánunk!

 

 

 

Új hozzászólás

Hozzászólásod beküldéséhez ki kell töltened a kötelező mezőket!

NEKED SZÓLÓ CUKISÁGOK

Gyerekfotózás budapest 
 
Hotel Marina
 
MonaMama
 
Hétktúti Hotel
 
Biztonságo vásárlás külföldől
 
4 D ultrahang Budapesten
 
Hellobaby Kismamaruha
 
Csinimami
 

 

Mikulásiroda

gyerekhacuka

anyacsavar

anyacsavar

mybabyhug.hu

 

 

KÖVESD A CUKIMAMIKAT

MAI AJÁNLATUNK

CUKI ÜZENETEK

Copyright © Cukimamik, Minden jog fenntartva. ----- A weboldalt készítette: www.globalweboldal.hu